voordelen houtskeletbouw

3 voordelen van houtskeletbouw

Hoewel nog veel mensen kiezen voor de traditionele bouwmethode, wint de houtskeletbouw jaar na jaar aan populariteit.

Bij Hout De Groote geloven we uiteraard al lang in de meerwaarde van houtskeletbouw. Hout is immers van nature het beste bouwmateriaal om energiezuinig te bouwen. Ontdek hieronder nog 3 andere voordelen van deze bouwtechniek.

Houtskeletbouw: 3 voordelen

1) Er is een uitstekende geluidsisolatie

Een houtskelet isoleert het geluid veel beter dan de traditionele baksteen. Storende geluiden (van bijvoorbeeld een drukke weg) blijven daardoor beter buiten. Een hogere luchtdichtheid zorgt automatisch voor een optimale geluidsisolatie.

2) Het betreft een korte bouwtijd

Uw woning is eigenlijk meteen instapklaar. De realisatie van een houtskeletwoning neemt in vergelijking met een traditionele woning slechts de helft van de tijd in beslag.

Een houtskelet heeft daarbovenop amper bouwvocht opgenomen, waardoor de binnenmuren onmiddellijk klaar zijn voor verdere afwerking. U kunt dus snel beginnen schilderen en dergelijke.

3) Er zijn talloze architecturale mogelijkheden

Een woning die u opbouwt met een houten skelet kent geen architecturale beperkingen. Alle stijlen zijn mogelijk: van modern en klassiek tot landelijk en strak.

Houtskeletbouw past perfect bij een open architectuur met veel natuurlijk licht!

Houtskeletbouw vereist als lichtere bouwtechniek een minder zware fundering. Dit betekent dat houtskeletbouw ook mogelijk is op minder draagkrachtige gronden.

Wens je zelf de voordelen van houtskeletbouw te ervaren?

Maak dan een afspraak in onze showroom, of vul onderstaand formulier in. We contacteren je snel terug.

 

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws

Stalen glazen deuren in Lokeren

Stalen glazen deuren

Ontdek de nieuwste trend in interieurdesign: het integreren van glazen stalen deuren van Steelit®. Met een stijlvolle en trendy uitstraling voegen deze deuren een uniek

Lees meer »