Massief hout

Hieronder vind je al onze stockproducten in massief hout. Wil je een prijsofferte, of een andere houtsoort: vraag gerust informatie.

Inhoudstabel

Afrormosia

Soms ook assamela genoemd is dit duurzaam tot zeer duurzaam Afrikaans hout met prachtig goudbruin kernhout.

Deze houtsoort is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen zoals gevelbekleding, ramen en deuren, deurgrepen, lambrisering,…

Standaard gamma

Afmeting
 • 26 mm
 • 65 mm
Wisselende breedtes

Afzelia Doussié

Afzelia is een houtsoort die zeer stabiel en sterk is.

Daarom kan het worden gebruikt voor allerhande binnen- en buitenschrijnwerk, vloeren en parket, gevelbekleding, terrassen, wanden en plafonds, …

Standaard gamma

Afmeting
 • 65 mm
Wisselende breedtes

Ayous Abachi

Ayous uit Kameroen en Wawa uit Ghana hebben we liggen in diverse secties. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor alle binnenschrijnwerk, lijstwerk, fineer en meubelen ook voor ambachtelijke orgels, piano’s enz…

Deze houtsoort wordt tevens vaak gebruikt voor de banken in sauna’s. Voor buitentoepassingen hebben wij de thermisch behandelde variant.

Standaard gamma

Afmeting
 • 27 mm
 • 65 mm
 • 80 mm
Breedte: 305 - 360 - 410 mm

Bangkirai

Dit veelzijdige materiaal heeft talloze toepassingen, variërend van wegenwerken, zoals de constructie van bruggen, drugdekken en brugleuningen, tot waterwerken zoals sluizen, damwanden en steigers.

Ook wordt het gebruikt voor het maken van palen, industriële vloeren, pergola’s, terrassen, geluidsschermen, evenals voor de vervaardiging van verfkuipen, zuurbakken, roerwerken en pekelbakken, die in diverse industrieën, waaronder de chemische en textielindustrie, onmisbaar zijn.

Standaard gamma

Afmeting
 • 33 mm
Breedte: 155 - 205 mm

Ceder

Cederhout wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn duurzaamheid, aantrekkelijke uiterlijk en natuurlijke eigenschappen.

Dit hout wordt vaak gebruikt voor de bouw van meubels, omdat het een prachtige en karakteristieke nerf heeft, waardoor het een populaire keuze is voor kasten, dressoirs en tafels.

Bovendien staat cederhout bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen insecten en rot, wat het zeer geschikt maakt voor buitentoepassingen, zoals gevelbekleding, terrasplanken en schuttingen.

Daarnaast wordt het ook veelvuldig gebruikt in de bouw van sauna’s en spa’s vanwege zijn natuurlijke geur en vochtregulerende eigenschappen, waardoor een ontspannende atmosfeer wordt gecreëerd. Kortom, cederhout is een veelzijdig materiaal dat zowel esthetisch als functioneel gewaardeerd wordt in diverse toepassingsgebieden.

Standaard gamma

Afmeting
 • 105 mm
Breedte: 155 - 205 mm

Eik

Eikenhout staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen voor snijfineer en parket, waarbij de houtnerf en duurzaamheid tot hun recht komen.

Daarnaast wordt eiken vaak gebruikt voor binnendeuren, meubels, binnenbetimmering, plint- en lijstwerk, en trappen binnenshuis, waar het een warme en natuurlijke uitstraling toevoegt aan interieurs.

Voor buitentoepassingen, zoals buitendeuren, buitenschrijnwerk, gevelbekleding en bouwhout, is eiken eveneens geschikt dankzij zijn weerbestendigheid en duurzaamheid. Bovendien wordt eikenhout vaak toegepast in waterbouwkundige werken, waar het bestand is tegen de uitdagende omstandigheden van vochtige omgevingen.

Dit maakt eiken een waardevolle keuze voor uiteenlopende bouw- en ontwerpprojecten.

Standaard gamma

Afmeting
 • 27 mm
 • 44 mm
 • 54 mm
Wisselende breedtes

Eik - timmerkwaliteit

Standaard gamma

Afmeting
 • 150 x 150 mm
 • 200 x 200 mm
 • 250 x 250 mm
Lengte: 3 - 6 lm

Es - wit

Essenhout wordt gebruikt vanwege zijn sterke eigenschappen en duurzaamheid.

Het wordt vaak gebruikt voor gereedschapsstelen, waarbij de sterkte en schokbestendigheid van essenhout essentieel zijn.

Ook worden ladders gemaakt van essenhout vanwege de combinatie van sterkte en lichtgewicht. In de wereld van kunst en ambacht worden essenhouten stiften veelvuldig gebruikt vanwege de soepele textuur van het hout.

Bovendien worden geraamten van lichte bootjes vaak vervaardigd uit essenhout vanwege zijn gewichtsverhouding en buigzaamheid. Essenhout wordt ook gebruikt in fineer voor decoratieve doeleinden, evenals voor de vervaardiging van hoogwaardige meubels, wandbetimmering, trappen, parketvloeren, binnenschrijnwerk en zelfs kuiperij, waar het wordt gebruikt voor de vaten in de wijn- en brouwindustrie. 

De veelzijdigheid en duurzaamheid maken essenhout tot een populair materiaal in diverse sectoren.

Standaard gamma

Afmeting
 • 54 mm
Wisselende breedtes

Grenen

Grenenhout wordt vaak toegepast in daktimmerwerk en vloerbalken, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik in bouwconstructies.

Grenen is ook een populaire keuze voor gevelbekleding, dakspanten en trappen vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke uiterlijk.

Binnenin een huis kan grenen worden gebruikt voor wanden, plafonds, vloeren, keukens en kasten, waarbij het een warme en rustieke uitstraling biedt. Het materiaal wordt veelvuldig ingezet voor verpakkingen zoals kratten, kisten en paletten, evenals voor lijstwerk, planchetten voor plafonds en wanden, en panelen. Bovendien wordt grenen vaak gebruikt voor de constructie van schermen, hekken, paaltjes en schuttingen in de tuin.

Tot slot wordt grenen soms verwerkt tot plaatmateriaal, zoals spaanplaat, multiplex, MDF en OSB, waardoor het nog meer toepassingsmogelijkheden biedt in de bouw- en meubelindustrie.

Standaard gamma

Afmeting
 • 25 mm
 • 38 mm
 • 50 mm
Breedte: 100 - 125 - 150 - 200 mm

Kapur

Deze houtsoort wordt ook voor scheepsbouw, zwaar parket, wagen- en vrachtwagenbodems gebruikt.

Voor buitenschrijnwerk zoals trappen, vloeren en terrassen wordt deze houtsoort ook toegepast, maar niet voor ramen en deuren.

Standaard gamma

Afmeting
 • 33 mm
 • 40 mm
Breedte: 155 - 180 - 230 mm

Lariks

Lariks wordt binnen gebruikt voor trappen, plankenvloeren, planchetten, meubelen en decoratieve elementen, waarbij het de warme uitstraling van het hout benadrukt.

In buitenschrijnwerk vindt lariks zijn weg naar ramen, deuren, gevel- en dakbekleding, waar het zijn duurzaamheid en weerbestendigheid laat gelden.

Het hout wordt ook gebruikt voor paaltjes, dwarsliggers, houten tegels en bruggen die in grondcontact werken, en het is een veelvoorkomend materiaal voor de bouw van chalets.

Daarnaast wordt lariks ingezet voor structuurelementen, stadsmeubilair, telefoonpalen en zelfs in de scheepsbouw.

Het hout heeft ook zijn plaats in waterwerken en wordt gebruikt voor het vervaardigen van vaten, kuipen en snijfineer. Het wordt omgezet in plaatmateriaal en gelijmd gelamelleerd hout, terwijl het dienst doet als grondstof voor de productie van chemische pulp, die essentieel is voor kartonproductie.

Standaard gamma

Afmeting
 • 25 - 28 mm
 • 32 - 38 mm
 • 50 - 63 mm
Lengtes: 3 - 4 - 5,1 m

Lariks - timmerkwaliteit

Standaard gamma

Afmeting
 • 100 x 100 mm
 • 150 x 150 mm
 • 200 x 200 mm
Verschillende lengtes

Merbau

Merbau wordt veelvuldig gebruikt voor buitenschrijnwerk, zoals ramen en deuren, waarbij de natuurlijke weerstand van het hout tegen weersinvloeden van onschatbare waarde is.

Binnenin gebouwen wordt Merbau ingezet voor verschillende vormen van binnenschrijnwerk, waaronder trappen die intensief belopen worden, parket en plankenvloeren, waarbij de hoge duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht een pluspunt zijn.

Daarnaast wordt Merbau gebruikt in industriële vloeren vanwege zijn sterkte en slijtvastheid. Het hout wordt ook toegepast voor schroten, dorpels, deurcomponenten en deuren, waarbij de natuurlijke schoonheid van het hout de ruimte verrijkt.

Bovendien wordt Merbau soms gebruikt in de constructie van bruggen en sluizen, waar zijn duurzaamheid en weerstand tegen water een essentiële rol spelen.

Standaard gamma

Afmeting
 • 40 mm
Breedte: 205 mm

Padoek

Padoek, met zijn opvallende roodbruine kleur en duurzaamheid,  wordt vaak gebruikt voor buitenschrijnwerk, waaronder ramen en deuren, vanwege zijn weerbestendigheid en aantrekkelijke uiterlijk.

Bovendien is padoek een uitstekende keuze voor gevelbekledingen, waar het een warme en levendige uitstraling biedt aan gebouwen. In de tuinbouwsector wordt padoek vaak gebruikt voor het vervaardigen van tuinmeubels en terrassen, omdat het bestand is tegen slijtage en weersinvloeden.

Voor binnentoepassingen wordt padoek gebruikt in binnenschrijnwerk, meubelen, lijsten en vloeren, waar het een elegant en duurzaam karakter toevoegt aan interieurs. Daarnaast wordt padouk gebruikt voor fineerwerk, houten sculpturen, draaiwerk en zelfs in de bouw van muziekinstrumenten zoals orgels en piano’s, waar het zijn unieke akoestische eigenschappen en rijke klankkwaliteit kan laten zien.

Standaard gamma

Afmeting
 • 26 mm
 • 52 mm
 • 65 mm
Wisselende breedtes

Sipo

Sipo, een veelzijdige houtsoort, wordt vaak gebruikt voor buitenschrijnwerk, zoals ramen en deuren, waar het uitstekende duurzame eigenschappen biedt die bestand zijn tegen de elementen.

Sipo staat ook bekend om zijn prachtige nerfpatronen, waardoor het een gewilde keuze is voor parket en plankenvloeren, binnenschrijnwerk, lambriseringen, wanden en plafonds, evenals voor het vervaardigen van binnendeuren en trappen met een elegante uitstraling.

Daarnaast wordt Sipo vaak gebruikt in de meubelindustrie vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid. Het hout wordt zelfs toegepast in de jachtbouw vanwege zijn weerstand tegen water en vocht.

Verder wordt Sipo gebruikt voor draaiwerk, waarbij het zich gemakkelijk laat vormen tot gedetailleerde designs, en voor de productie van hoogwaardig snijfineer, dat wordt gebruikt voor decoratieve afwerkingen in diverse toepassingen.

Standaard gamma

Afmeting
 • 26 mm
 • 40 mm
 • 65 mm
 • 80 mm
Wisselende breedtes

Thermo Ayous

Thermo Ayous, een bijzonder behandelde houtsoort wordt vaak gebruikt in divers binnenschrijnwerk, waaronder wanden, plafonds, en binnendeuren, waarbij het zijn warme en esthetische eigenschappen ten volle benut.

Daarnaast is Thermo Ayous een favoriete keuze voor (gekleurde) meubelen, met name Ayous-meubelen, vanwege zijn buitengewone duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Het hout wordt ook veelvuldig ingezet in de bouw van sauna’s, vooral in de Ayous-variant, vanwege zijn weerstand tegen hitte en vocht.

Daarnaast wordt Thermo Ayous gebruikt voor (kader)lijsten, multiplex en carrosseriebouw, waar het zijn stevigheid en veelzijdigheid toont. Bovendien speelt Thermo Ayous een rol in de muziekindustrie, waar het wordt gebruikt in de fabricage van orgels, piano’s en tamtams vanwege zijn geluidsdempende eigenschappen.

Tot slot wordt het hout vaak gebruikt als fineer, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor tal van decoratieve toepassingen.

Standaard gamma

Afmeting
 • 26 mm
 • 52 mm
 • 65 mm
 • 80 mm
Wisselende breedtes

Stel je vraag

Wil je meer weten over massief hout? Vragen of er bepaalde soorten op stock zijn? Of prijs vragen? 

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je snel terug.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)