Over Hout De Groote

Hout De Groote

Houthandel De Groote is een familiebedrijf dat ontstond eind 1890 als wagenmakerij “De Ploeg” geleid door Frans De Groote. Na zijn plotse overlijden, zetten zoon Prosper en dochter Emma de zaak verder en voegden ze de eerste mechanische schaverij toe aan hun bedrijf.

De volgende generatie, Frans en André De Groote verlieten in 1967 het ouderlijk bedrijf om samen een nieuwe zaak te stichten. Deze is tot op de dag van vandaag nog steeds gekend als “Hout De Groote” en wordt verder gezet door Johan en Filip De Groote.

De zaak groeide en in 1998 werd er in de Industriezone E17/3 een terrein van 20.000m² aangekocht waar nu de groothandel gehuisvest is. Daar werden de nieuwe droogkamers gebouwd en een volautomatische schaaflijn in dienst genomen.

Wat kunnen we bieden?

In onze nieuwe toonzaal heb je een ruime keuze uit prachtige massieve plankenvloeren van eigen productie. Laminaat van Quick Step, Berry Alloc, plafonds, binnendeuren, trappen, kortom alles voor de interieurinrichting van je woning.

Isoleren of renoveren? Ook isolatie, gipskartonplaten, metal studs en een ruime keuze aan verschillende soorten hout kan je bij ons vinden. Wil je zelf een mooie oude houten vloer renoveren? Wij verhuren parketschuurmachines en zijn verdeler van diverse producten voor de afwerking.

Tevens hebben wij een afdeling Tuinhout waar je terecht kan voor de mooiste tuinschermen, poorten, terrasplanken, constructiehout, kastanje afsluitingen, … Zelfs speeltoestellen voor de allerkleinsten zijn bij ons te vinden.

Onze medewerkers staan je met raad en daad bij in je zoektocht naar de juiste materialen. Wij voeren ook zaag- en schaafwerk uit in ons modern uitgerust machinepark.

Past het materiaal niet in je wagen? Geen probleem, wij leveren je aangekochte materialen met de meeste zorg aan huis.

Interesse in hout?

Contacteer ons via onderstaand formulier, dan hoor je ons snel terug.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)