Hout De Groote

Houthandel De Groote is een familiebedrijf dat ontstond eind 1890 als wagenmakerij “De Ploeg” geleid door Frans de Groote. Na het plotse overlijden van Frans zetten de zoon Prosper en dochter Emma de zaak verder en voegden ze de eerste mechanische schaverij toe aan hun bedrijf.

De volgende generatie, Frans en André De Groote verlieten in 1967 het ouderlijk bedrijf om samen een nieuwe zaak te stichten die tot op de dag van vandaag nog steeds gekend is als “Hout De Groote” en verder gezet wordt door Johan en Filip De Groote.

De zaak groeide en in 1998 werd er in de Industriezone E17/3 een terrein van 20.000m² aangekocht waar nu de groothandel gehuisvest is. Daar werden de nieuwe droogkamers gebouwd en een volautomatische schaaflijn in dienst genomen.

Wat kunnen we bieden?

In onze nieuwe toonzaal heeft u een ruime keuze uit prachtige massieve plankenvloeren van eigen productie. Laminaat van Quick Step, Berry Alloc, plafonds, binnendeuren, trappen, kortom alles voor de interieurinrichting van uw woning.

Isoleren of renoveren? Ook voor isolatie, gipskartonplaten, metal studs en een ruime keuze aan verschillende soorten hout kan u bij ons vinden. Heeft u een mooie oude houten vloer en wilt u deze zelf renoveren? Wij verhuren de parketschuurmachines en zijn verdeler van diverse producten voor de afwerking.

Tevens hebben wij een afdeling Tuinhout waar u terecht kan voor de mooiste tuinschermen, poorten, terrasplanken, constructiehout, kastanje afsluitingen, … Zelfs speeltoestellen voor de allerkleinsten kan u bij ons vinden.

Ons personeel staat u met raad en daad bij, voor het zoeken van uw materiaal. Wij kunnen tevens voor u zaag- en schaafwerk uitvoeren in ons modern uitgerust machinepark.

Krijgt u het materiaal niet in uw wagen? Geen probleem, wij leveren uw aangekochte materialen met de meeste zorg aan huis.

Interesse in hout?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u snel terug.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, jpeg, xlsx, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.