Platen

Constructieplaten, gefineerde platen, gipskartonplaten,… bekijk onze stockproducten.

Constructie platen

Spaanplaten, OSB platen, MDF platen, Tricoya, Multiplex en betonplex: onze stockproducten.

Andere platen

Gefineerde platen, gipskartonplaten.

Platen voor elke toepassing

In de wereld van de bouw en interieurontwerp spelen verschillende soorten plaatmateriaal een cruciale rol bij het creëren van structuren, meubels en wandafwerkingen.

Plaatmateriaal komt in diverse varianten voor, zoals spaanplaten, OSB-platen, MDF, multiplex, betonplex, gefineerde platen en gipskartonplaten.

Hieronder volgt een greep uit ons gamma, met hun toepassingen.

Spaanplaten

Spaanplaten, ook wel bekend als vezelplaten, worden veelvuldig gebruikt in de bouw en meubelindustrie vanwege hun betaalbaarheid en veelzijdigheid.

Ze worden vervaardigd uit houtsnippers en lijm die samengeperst worden tot platen. Spaanplaten zijn ideaal voor het maken van kasten, meubels en vloeronderlagen.

OSB-platen (Oriented Strand Board)

OSB-platen bestaan uit verlijmde houtsnippers die in meerdere lagen zijn gerangschikt.

Ze zijn zeer sterk en duurzaam, wat ze geschikt maakt voor toepassingen zoals dakbedekking, vloeren, en wanden in de bouw.

MDF (Medium Density Fiberboard)

MDF is een dicht, samengeperst vezelplaatmateriaal dat uit houtvezels en lijm bestaat. Het is geliefd in de meubelindustrie vanwege de gladde afwerking en de mogelijkheid om het te schilderen of te fineer.

MDF wordt vaak gebruikt voor kastdeuren, meubelpanelen en binnenhuisarchitectuur.

Multiplex

Multiplex bestaat uit meerdere lagen houtfineer die kruislings op elkaar zijn gelijmd. Dit zorgt voor uitstekende stabiliteit en maakt het ideaal voor bouwprojecten waar sterkte en duurzaamheid vereist zijn, zoals daken, vloeren, en wandbekleding.

Betonplex

Betonplex is een type multiplex dat speciaal is behandeld om bestand te zijn tegen vocht en chemicaliën. Het wordt gebruikt voor bekistingen in betonconstructies.

Gefineerde platen

Gefineerde platen bestaan uit een kern van spaanplaat, MDF, of multiplex bedekt met een dunne laag fineerhout. Dit biedt de uitstraling van echt hout met de voordelen van plaatmateriaal.

Ze worden vaak gebruikt voor hoogwaardige meubels en decoratieve wandbekleding.

Gipskartonplaten

Gipskartonplaten, ook wel gipsplaten genoemd, worden veel gebruikt voor wand- en plafondafwerking in woningen en commerciële gebouwen. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden een glad oppervlak voor schilderen of behangen.

De toepassingen van plaatmateriaal in de bouw en interieurontwerp zijn divers en bieden talloze voordelen. Ze zijn vaak kosteneffectief, gemakkelijk te bewerken, en kunnen aan verschillende esthetische en functionele eisen voldoen. Bovendien dragen veel van deze materialen bij aan duurzaam bouwen doordat ze gerecyclede of snelgroeiende houtsoorten bevatten en lang meegaan.

Het is essentieel om het juiste type plaatmateriaal te kiezen voor elk specifiek project om ervoor te zorgen dat de gewenste prestaties worden bereikt. De keuze hangt af van factoren zoals de beoogde toepassing, het budget en de omgevingsomstandigheden. Met de brede selectie van plaatmateriaal dat beschikbaar is, hebben bouwers en ontwerpers de vrijheid om creatieve oplossingen te vinden voor een verscheidenheid aan projecten, van functionele constructies tot prachtige interieurontwerpen.

Stel je vraag

Wil je meer weten over de platen? Vragen of er platen op stock zijn? Of prijs vragen?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je snel terug.
Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)