isoleren voordelen

Isoleren biedt meer voordelen dan je denkt

Dat een goede isolatie ervoor zorgt dat de koude buitenshuis blijft is zeker geen leugen. Toch zijn er heel wat meer redenen om jouw woning te isoleren. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

Isolatie houdt de warmte buiten in de zomer

Tijdens de winter gaan we met zijn allen op zoek naar een knusse, warme omgeving. In de zomer daarentegen, gaan we op zoek naar verkoeling. Ook in dat geval is een goede isolatie je ideale partner in crime. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte geen kans heeft om tot in je woning te dringen. Zo behoudt je ook tijdens de warmste zomerdagen een aangename temperatuur binnenshuis.

 

Isolatie werkt als geluidsdemper

Akoestisch gezien is het kwalitatief isoleren van je woning een goede keuze. Isolatiemateriaal dempt namelijk de geluiden van buiten naar binnen en omgekeerd. Zo heb je geen last meer van vervelend straatlawaai of andere buitengeluiden. Verder biedt een goede isolatie jou en je  buren de privacy die jullie verdienen. Zo blijft iedereen tevreden, niet?

 

Isolatie is een damp-open materiaal

Een ander groot voordeel, waar weinig mensen van op de hoogte zijn, is het feit dat een goede isolatie damp-open is. Dat zorgt ervoor dat er geen vocht- en schimmelproblemen kunnen optreden in je woning. In een woning wordt namelijk veel vocht geproduceerd door onder andere douchen, koken, kuisen, transpireren, … Wanneer je gebruik maakt van een damp-open isolatiemateriaal zorg je ervoor dat het vocht ook via de isolatie de woning kan verlaten. Op die manier vermijd je enerzijds mogelijke vochtproblemen, maar zorg je ook voor een gezonder binnenklimaat.

Ben je op zoek naar isolatie en wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak in onze showroom, of vul onderstaand formulier in. We contacteren je snel terug.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws

Stalen glazen deuren in Lokeren

Stalen glazen deuren

Ontdek de nieuwste trend in interieurdesign: het integreren van glazen stalen deuren van Steelit®. Met een stijlvolle en trendy uitstraling voegen deze deuren een uniek

Lees meer »