parket mogelijkheden

Op zoek naar houten vloerbekleding? Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje!

Op zoek naar een houten vloerbekleding, maar weet je niet waar te beginnen? Begrijpelijk! De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

Maar wij hebben goed nieuws: voor elke thuis bestaat er een perfecte oplossing! Dat binnen het budget en in de stijl die jij voor ogen had. Om het jou al iets makkelijker te maken zetten wij hieronder de verschillende categorieën op een rijtje.

Parket

Parket is een massieve houtstructuur. Uiteraard zijn er binnen deze categorie nog tal van mogelijkheden wat de houtsoorten en afwerking betreft. Een parketvloer geeft je woning een warme, stijlvolle uitstraling. Het is een duurzaam en tijdloos materiaal.

Meerlaagse parket

Een meerlaagse parket bestaat uit een multiplexplaat met een massieve toplaag van 4-6mm. Dat zorgt ervoor dat het een stabielere en budgetvriendelijker vloerbekleding is dan een massieve parket. Wanneer je opteert voor vloerverwarming is een meerlaagse parket absoluut een goede keuze. Tot slot hoef je bij een meerlaagse parket zeker niet in te boeten op vlak van kleuren, vormen en structuren. Dit materiaal biedt een waaier aan mogelijkheden!

Fineerparket

Fineerparket is de budgetvariant van de meerlaagse parket. Dit alternatief heeft een massieve toplaag van 0-6mm. Het blijft een sterk materiaal gezien vernisafwerking. Een nadeel van fineerparket is dat het je, gezien de dunne toplaag, minder mogelijkheden biedt wanneer je wenst te renoveren.

Vinyl

Hoewel vinyl helemaal niks te maken heeft met een houten structuur, is het zeker een product waar wij achter staan. Vinyl is een materiaal dat meerlaags geconstrueerd is. Naast de hoge slijtwaarde, biedt het ook oneindig veel mogelijkheden naar uitstraling toe. De prints zijn tegenwoordig zo waarheidsgetrouw dat je visueel nauwelijks of geen verschil meer waarneemt!

Laminaat

Laminaat is een erg budgetvriendelijke variant met veel mogelijkheden. Een nadeel van laminaat is dat het koel aanvoelt en vrij hol klinkt.

Ben je op zoek naar houten vloerbekleding of wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak in onze showroom, of vul onderstaand formulier in. We contacteren je snel terug.

Stuur tot 3 foto's, logo's of afbeeldingen mee. (type: jpg, jpeg, gif, png, pdf)

Meer nieuws

Stalen glazen deuren in Lokeren

Stalen glazen deuren

Ontdek de nieuwste trend in interieurdesign: het integreren van glazen stalen deuren van Steelit®. Met een stijlvolle en trendy uitstraling voegen deze deuren een uniek

Lees meer »