Isoleren biedt meer voordelen dan je denkt

adminNieuws

isoleren voordelen

Dat een goede isolatie ervoor zorgt dat de koude buitenshuis blijft is zeker geen leugen. Toch zijn er heel wat meer redenen om jouw woning te isoleren. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

Isolatie houdt de warmte buiten in de zomer

Tijdens de winter gaan we met zijn allen op zoek naar een knusse, warme omgeving. In de zomer daarentegen, gaan we op zoek naar verkoeling. Ook in dat geval is een goede isolatie je ideale partner in crime. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte geen kans heeft om tot in je woning te dringen. Zo behoudt je ook tijdens de warmste zomerdagen een aangename temperatuur binnenshuis.

 

Isolatie werkt als geluidsdemper

Akoestisch gezien is het kwalitatief isoleren van je woning een goede keuze. Isolatiemateriaal dempt namelijk de geluiden van buiten naar binnen en omgekeerd. Zo heb je geen last meer van vervelend straatlawaai of andere buitengeluiden. Verder biedt een goede isolatie jou en je  buren de privacy die jullie verdienen. Zo blijft iedereen tevreden, niet?

 

Isolatie is een damp-open materiaal

Een ander groot voordeel, waar weinig mensen van op de hoogte zijn, is het feit dat een goede isolatie damp-open is. Dat zorgt ervoor dat er geen vocht- en schimmelproblemen kunnen optreden in je woning. In een woning wordt namelijk veel vocht geproduceerd door onder andere douchen, koken, kuisen, transpireren, … Wanneer je gebruik maakt van een damp-open isolatiemateriaal zorg je ervoor dat het vocht ook via de isolatie de woning kan verlaten. Op die manier vermijd je enerzijds mogelijke vochtproblemen, maar zorg je ook voor een gezonder binnenklimaat.

 

Wens je meer informatie over het goed isoleren van je woning en welke materialen hiervoor geschikt zijn? Dan ben je bij Hout De Groote aan het juiste adres. Stel je vraag via onderstaand contactformulier en laat je bijstaan door echte experts!

Contact

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.